veiligheidsnormeringen werkschoenen

van der wal 3

Werkschoenen zijn voor sommige beroepsgroepen verplicht. Het is soms lastig om tot de juiste werkschoen te komen. Er is zoveel keuze dus welke werkschoen is nou voor u de beste keuze.

 

Soorten veiligheidsnormeringen

Werkschoenen kunt u onder verdelen in verschillende veiligheidsklassen. Voor ieder beroep zijn er weer andere veiligheidsschoenen verplicht. Hieronder staan de veiligheidsklassen omschreven zodat u beter weet wat voor schoen u nodig heeft.

S1 werkschoenen

hebben een veiligheidsneus. De veiligheidsneus zorgt ervoor dat uw tenen beschermd worden. Verder zijn de werkschoenen antistatisch en nemen energie op in de hak. Let op: werkschoenen die voldoen aan de S1- veiligheidsnorm zijn geschikt voor een droge werkomgeving.

S1P werkschoenen

hebben net als de S1- werkschoenen een veiligheidsneus, maar ook nog een veiligheidszool. S1p werkschoenen zijn verder antistatisch en nemen energie op in hak en zijn niet geschikt voor een werkomgeving die nat of vochtig kan worden.

S2 werkschoenen

zijn hetzelfde als S1-werkschoenen, maar hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze veiligheidsschoenen zijn dus wel geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden, zoals buiten.

 

S3 werkschoenen

zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Deze waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus, en –zool worden het meest gebruikt en besteld en dat komt, omdat ze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn.

S4 werkschoenen

zijn weer hetzelfde als S1 werkschoenen, maar de schoenen of laarzen zijn gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen en zijn daardoor waterdicht.

S5 werkschoenen

zijn hetzelfde als S4 schoenen, maar hebben ook nog een tussenzool en een antislipprofiel. Deze schoenen zijn dus het meest veilig.

BOS bedrijfskleding web

Adres

Nijverheidsweg 23D
2821 AT Stolwijk

Contact

Info

KvK 24407352
BTW NL817577713B01

Grote maten

H.B. Nederburghstraat 2D
2861 ZB Bergambacht